Loading...
 
HOME  /  SECURITY BLOG  /  ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗ

Μετατροπή Αναλογικής Τηλεφωνίας σε Ευρυζωνική

  Αγαπητοί Πελάτες,

Οι πάροχοι τηλεφωνίας προχωρούν σε αντικατάσταση του αναλογικού δικτύου σταθερής τηλεφωνίας με ευρυζωνικό δίκτυο ( VOIP γραμμές)

Πως επηρεάζεται η λειτουργία των Συστημάτων Ασφαλείας

Τα συστήματα που χρησιμοποιούν σταθερή αναλογική γραμμή θα επηρεαστεί η επικοινωνία τους μόνο όταν υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που διακοπεί η ηλεκτροδότηση τότε δεν θα λαμβάνετε καμία ενημέρωση από το Σύστημα Ασφαλείας σας.

 

Ποιες επιλογές υπάρχουν;

Μπορείτε να διασφαλίσετε την απρόσκοπτη λειτουργία του Συστήματος Ασφαλείας σας ακόμα και σε περίπτωση διακοπής επιλέγοντας την εγκατάσταση GSM που χρησιμοποιούν κάρτες SIM για την επικοινωνία τους ή τροφοδοτικού ισχύος που μπορεί να στηρίξει την λειτουργία του modem για ένα χρονικό διάστημα. Πιο κάτω αναφέρονται οι διαθέσιμες επιλογές αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά ώστε να καταλήξετε στην σωστή λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

 Επιλογή 1 - Εγκατάσταση GSM

 Η εγκατάσταση GSM αποτελεί ασφαλής επιλογή ώστε η επικοινωνία του συστήματος ασφαλείας να συνεχίζει σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης. Η επικοινωνία γίνεται μέσα από την χρήση κάρτας SIM την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τον τηλεφωνικό σας παροχέα.

Πλεονεκτήματα

  • Η αγορά του GSM γίνεται μόνο μια φορά.
  • Δεν υπάρχει άλλον συνδρομητικό κόστος πέραν της τηλεφωνικής κάρτας.

Μειονεκτήματα

  • Διατηρείτε σύστημα επικοινωνίας παλιάς τεχνολογίας και δεν επωφελείστε από τις δυνατότητες νέων συσκευών επικοινωνίας.

 

Επιλογή 2 - Εγκατάσταση Μ2Μ Communicator

 Με την εγκατάσταση του Μ2Μ μπορείτε να διασφαλίσετε την συνεχή επικοινωνία του συστήματος Ασφαλείας αλλά παράλληλα να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες που παρέχουν η νέας γενιάς communicators.

Πλεονεκτήματα

  • Παρέχει την δυνατότητα εγκατάσταση προγράμματος στο κινητό σας μέσω του οποίου μπορείτε να γνωρίζετε συνεχώς την κατάσταση λειτουργίας του συστήματος. Επίσης μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας τηλέφωνο μπορείτε να οπλίζεται και να αφοπλίζεται το σύστημα ασφαλείας σας οποιαδήποτε στιγμή.
  • Πληρώνετε μόνο 36.00 ευρώ το χρόνο για συνδρομή της κάρτας για την επικοινωνία του συστήματος. Το κόστος της κάρτας δεν μεταβάλλεται ανεξαρτήτως του όγκου δεδομένων που θα σταλούν από την κάρτα.
  • Με την σύνδεση του συστήματος στο Κεντρικό Σταθμό, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την λειτουργία του συστήματος 24/7 και να πληροφορείστε για πρωτεύοντα σήματα όπως πιθανή διάρρηξη αλλά και για σήματα τεχνικής φύσεως όπως διακοπή ρεύματος, χαμηλή μπαταρία κ.α. για τα οποία δεν μπορείτε να ενημερώνεστε από κοινούς τηλεφωνητές.

     

Μειονεκτήματα

  • Μηνιαίο κόστος συνδρομής στο Κέντρο Λήψης Σήματος και Εικόνας.
  • Τα πακέτα σύνδεσης στο Κέντρο Λήψης Σημάτων & Εικόνας διαφέρουν ανάλογα με τις υπηρεσίες που θέλετε να λαμβάνεται. Εάν ενδιαφέρεστε για ετήσια συντήρηση και υποστήριξη σε περίπτωση διακοπής της επικοινωνίας με το Κέντρο αλλά και για υπηρεσίες Περιπόλου διατίθενται διαφορετικά πακέτα σύνδεσης.

Προτείνουμε την εγκατάσταση του Μ2Μ Communicator γιατί συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα τηλεφωνητών σύγχρονης τεχνολογίας και παράλληλα με την σύνδεση του συστήματος στο Κέντρο Λήψης Σημάτων & Εικόνας και μπορείτε να χρησιμοποιείται το κινητό σας τηλέφωνο για τον αφοπλισμό και αφοπλισμό του συστήματος.

Το Κέντρο Λήψης Σημάτων & Εικόνας παρέχει 24 Παρακολούθηση και ενημέρωση για πρωτεύοντα αλλά και για τεχνικής φύσεως και βοηθητικά σήματα.

Πρωτεύοντα Σήματα Ασφαλείας Χώρου & Ατόμων

Πρωτεύοντα Σήματα Τεχνικής Φύσεως

Βοηθητικά Σήματα Ενημερωτικού Χαρακτήρα

Πανικός – Προσωπική Απειλή

Διακοπή ρεύματος

Οπλισμός ΟΝ

Διάρρηξη Χώρου

Πτώση Μπαταρίας

Αφοπλισμός OFF

Φωτιά

Πρόβλημα (trouble)

Bypass – Restore Ζώνη

Ιατρική Βοήθεια

 

Restore ρεύματος

Ενέδρα

 

Restore μπαταρίας

Σαμποτάζ

 

Αναγνώριση Χρήστη

Διαρροή νερού

 

Ακύρωση Διάρρηξης

Έλεγχος Θερμοκρασιών

 

 

Ανίχνευση Διαρροής Αερίων

 

 


Επιλογή 3 - Αντικατάσταση Υφιστάμενης Αναλογικής γραμμής με γραμμή Pots 

Οι τηλεφωνικές γραμμές Pots αντικαθιστούν τις αναλογικές γραμμές και είναι ειδικές γραμμές των οποίο η λειτουργία δεν επηρεάζεται από διακοπή ηλεκτροδότησης.

 

Πλεονεκτήματα

  • Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα στις υφιστάμενες υποδομές και εξοπλισμό που υποστηρίζει το σύστημα ασφαλείας

Μειονεκτήματα

  • Μηνιαίο κόστος συνδρομής είναι ψηλό και ενδέχεται να αυξάνεται ανάλογα του όγκου επικοινωνίας.
  • Πρόκειται για «τυφλές» γραμμές που χρησιμοποιούνται μόνο για τηλεφωνία.
  • Υπάρχει ο κίνδυνος δολοπλοκίας στην γραμμή για αποκλεισμό της επικοινωνίας του συστήματος.

Επιλογή 4  - Εγκατάσταση μικρού UPS

Το UPS εγκαθίσταται για να υποστηρίξει για μερικές ώρες (3-6) το modem από το οποίο τροφοδοτείται η τηλεφωνική γραμμή σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης. 

Πλεονεκτήματα

  • Το UPS αγοράζεται μία φορά και δεν υπάρχει μηνιαία συνδρομή

Μειονεκτήματα

  • Η τηλεφωνική γραμμή εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του modem.
  • Η λειτουργία της γραμμής κατά την διάρκεια της ηλεκτροδότησης εξαρτάται από την κατάσταση του modem. Αν το modem έχει υποστεί κάποια βλάβη ή έχει αποσυγχρονιστεί τότε δεν θα υπάρξει επικοινωνία.


 Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος της κάθε επιλογής καλέστε την γραμμή εξυπηρέτησης τησ εταιρίας μας